Bonyolult folyamatok, kalkulációk programozása

Gyakran előfordul, hogy az irodai, adminisztrációs munkatársnak naponta vagy hetente egy-egy bonyolult feladatot kell elvégeznie. Lehet, hogy több listából dolgozik, összesíti őket, kikeresi hozzá az egységárakat, kijavítja a hibákat. Ez egy ember számára hosszadalmas feladat, és bele van kódolva a hibázás lehetősége is. Nem lehetne ezt az elejétől végig egy számítógépre bízni?

Elkészítjük Önnek a programot, ami automatikusan elvégzi Ön helyett a komplex kalkulációkat. Több órás adminisztrációs munka egy gombnyomásra.

Rengeteg terület van, ahol az irodai munkatársak rendszeresen végeznek elemző, számoló feladatokat, és nap mint nap vagy hétről hétre ugyanúgy kell megcsinálniuk, csak más számokkal. A teljesség igénye nélkül néhány példa:

Automatizálható, programozható folyamatok, számítások

gyorsítaná admin folyamatait?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Excel programozása az egyedi feladatra

Minden cég más, így az Ön feladata is sajátos. De jó esély van rá, hogy egy sémába beleillik. Ön vagy a munkatársa az adott feladatot valószínűleg eddig is Excelben végezte el. Könnyen lehet, hogy az adatokat az integrált vállalatirányítási rendszerből vagy más forrásból (emailben vagy weboldalról) kapta, de utána a kimutatás Excelben készült el.

A feladat programozását nagyon gyakran továbbra is Excelben tudjuk megoldani. Már évtizedek óta rendelkezésre áll a Visual Basic Makró lehetősége, de az utóbbi néhány évben gyors ütemben váltja fel az új technológia, a Power Query.

Ezzel a technológiával nagy mennyiségű adatot is viszonylag könnyen és gyorsan fel lehet dolgozni, így nem kell új szoftvert vásárolni, a meglévő eszközparkkal megoldható a programozás.

Az Excel mellett mindenkinek elérhető a Power Query programcsomag, mellyel modern technológiával megoldható az összes adatfeldolgozási programozás - új szoftver vásárlása nélkül

Az egyedi számítások programozásának lépései

A fejlesztői munka első lépései az Ön vagy munkatársa aktív bevonását igénylik. Végig kell mennünk a jelenlegi módszeren, hogy később ezt “megtanítsuk” a számítógépnek – ez lesz maga a programozás.

A lenti lenyíló szekciókban olvashatja el az egyedi fejlesztés részleteit.

Ez egy rövidebb megbeszélés, ahol megismerjük a feladat vázát, a jelenleg alkalmazott módszereket, technikákat. Nem probléma, ha nem csak Excel szerepel a folyamatban. A feladat egy része adottság lesz a projekt szempontjából, más részét – értelemszerűen amivel a munkatárs jelenleg a legtöbb időt tölti – jobban áttekintjük.

Ebben a lépésben felvázoljuk a lehetséges technikákat, amelyeket használhatunk Önöknél. Sok esetben tudunk támaszkodni a már meglévő eszköz- és szoftverparkra, így valószínűleg nem kell új beruházást igénybe venni.

Ha a fő irány elfogadható, akkor részletesen leírjuk, mettől meddig terjed a projekt. Ehhez alaposan át kell beszélnünk az összes bemenő adatot és azokat a lépéseket, amelyeket jelenleg az admin munkatárs végez. Ezek alapján készül el a specifikáció. A tényleges munka ezen dokumentum mentén fog megvalósulni, tehát amit ez tartalmaz, az kerül bele a végső programba.

A specifikáció alapján elkezdjük a munkát a megbeszélt technikák segítségével, legyen az akár Excel, akár más rendszer. A részben elkészült lépéseket kiadjuk Önöknek tesztelésre. Ezeken a pontokon már látszódik az Önök számára, hogy a végső megoldás hogyan fog kinézni. A fejlesztés közben lehetséges eltérni a specifikációtól, de ez minden esetben közös megbeszélés tárgya kell legyen.

Amikor a specifikációnak mindenben megfelelő program elkészült, lezárul a fejlesztési fázis. Ilyenkor még van lehetőség tesztelésre az Önök részéről, hogy a program valóban minden olyan funkciót helyesen lát-e el, amely megegyezésre és megrendelésre került a specifikációban. A helyes működésre természetesen garanciát vállalunk.

A cél, hogy a bonyolult, időrabló feladatot a gépre bízzuk - előtte és utána a folyamat, a feladatok ugyanazok maradnak, nem igényelnek változtatást.

Elkészült munkák, Excel projektek

A Projektek menüben meg tudja nézni egy-egy referenciamunkánkat, melyek többsége Excelben került kivitelezésre. Reméljük, ezek alapján Önnel is tudunk találkozni, hogy egyedi megoldást nyújtsunk a cége hatékony adminisztrációja terén.

Scroll to Top